HOME -> Egyéb -> Hírek
A A A

Hírek

2019. január 29.
Kulcskereső a Gyulai Várban
Kulcskereső néven nyílt szabadulószoba a Gyulai Várban elsősorban gyerekek és családok számára. A kijutáshoz a vár történetével kapcsolatos feladatokat kell megoldania a játékosoknak, amelynek érdekessége, hogy a rejtvényeket leginkább gyerekek és családok számára tervezték.

Fábián Tamás, kommunikációs vezető elmondta, hogy a szabadulószobát már a 2018-as Múzeumok Őszi Fesztiválján kipróbálhatták a vállalkozó szellemű és kedvű játékosok. A szobát a vár dolgozói és történészek alakították ki, elsősorban gyermekek és diákok számára. A játékosok a vár történetét ismerhetik meg a nagyjából húszperces szabadulás közben, ugyanis e témát ölelik fel a feladatok.

 

A kommunikációs vezető kiemelte, hogy a földszinti borozóban kialakított szabadulószoba szándékosan nem ijesztő, hogy azt minden korosztály bátran kipróbálhassa. A szombatonként elérhető programot – amely jelenleg 600 forintba kerül – elsősorban iskolai csoportok szokták igénybe venni, de a két ünnep között már kalandvágyó családok is bezáratták magukat, hogy együtt keressék meg a kiutat.

 

A Kulcskeresőhöz várbelépőt nem kell váltani, azonban, hogy mégis be tudjanak jutni az érdeklődők, regisztrálni kell. Ennek oka egyrészt, hogy a családok jegy nélkül is be tudjanak jutni a várbeli helyiségbe, másfelől pedig, hogy a játszani szándékozóknak ne kelljen a korábban érkezettekre a várfal tövében várniuk.

 

 

A kalandokról és a regisztrációról bővebben:
www.gyulakult.hu/kulcskereso-a-gyulai-varban/

 

 

A képeket köszönjük az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. munkatársainak!

Forrás: 
www.gyulaihirlap.hu/123850-kulcskereso-neven-nyilt-szabaduloszoba-a-gyulai-va

Éld át! Bakancslista Csobbanj! Fürödni jó! Fürdők Békés megyében Gyógyulj a víz által! Élményfürdőzés Orvosi háttérrel rendelkező fürdők Orvosi háttérrel rendelkező szálláshelyek Lazító wellness Szabadvízi strandok Legendás örökség Elődök kézjegye Épített örökség Természeti értékek Agrár- és ipartörténeti emlékek Kézművesség Békés megyében Városi legendák Kultúra és művészet Értékek birodalma Kulturális fesztiválok Színházak Múzeumok Aranyecset: Munkácsy emlékek Kortárs művészet Körös körül kastélyok Békés megye, a magyar Loire-völgy Várak és kastélyok Úri mulatság Kalandpark, témapark Mini Magyarország makettpark Szarvason Pepi gróf kertje, a Szarvasi Arborétum Kalandparkok Békésben Gyalogtúra Vándorbottal Békésben Nyereg Lovamat eloldom Lovas túrák Lovas rendezvények Lovas oktatás Lovas kocsikázás Pedál Kerékpározás Békésben Kerékpáros szálláshelyek Kerékpár-kölcsönzés és szerviz Szervezett kerékpártúrák Evező Körösök hullámain Vízparti szállás, táborhely Kikötők, kölcsönzők Vízi túra útvonalak Szervezett vízi túrák Sport Sportlétesítmények Edzőtáborozás Sportrendezvények Horgászat Békés megye, a horgászparadicsom Horgászvizek Békésben Horgászjegy Vízparti szállások Hölgyprogram Vadászat Vadászidény Vadásztársaságok Szálláshelyek vadászoknak Családdal érkezem Hivatásturizmus Konferencia és tréning Csapatépítés Business hotel Fedezd fel! Tájak Városok Emberek Divat a magyar Balogh Zsigmond, fafaragó Békés megye néprajza Híres szülöttek Az építész, akiről kisbolygót neveztek el Műemlékek Műemlékek Békés megyében A gyulai vár Templomok Ipartörténeti emlékek Várak és kastélyok Múzeum, kiállítás, tájház Múzeumok Békés megyében Tájházak Kiállítóhelyek Fürdők Gyógyfürdők Élményfürdők Szabadvízi strandok Gyógyüdülés Gyógyszállodák TB-támogatott gyógyászat Egészségpénztári finanszírozás Ajánlatok Wellness üdülés Wellness hotelek Ajánlatok Családi üdülés Családi szállodák Ajánlatok Nemzeti Park Körös-Maros Nemzeti Park Túzokrezervátum Dévaványán Gyalogtúrák Szervezett túrák Natúrpark Körösök Völgye Natúrpark Kerékpártúrák önállóan Szervezett kerékpártúrák Aludj rá! Hotel 4* Négycsillagos szállodák Hotel 3* Háromcsillagos szállodák Gyógyhotel Szállodák gyógyüdülésre Wellness Szállodák a wellness jegyében Falusi szálláshely Falusi szálláshelyek Business hotel Szállodák üzleti úthoz Panzió Családias panziók Kemping Vízparti ház Kerékpárosbarát szállás Vadászház Lovas tanya Találd meg! Színpad, pódium Jókai Színház, Békéscsaba Gyulai Várszínház Szarvasi Vízi Színház Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba Étterem Helyi termék Helyi terméket árusító boltok Impresszum