HOME -> Egyéb -> Hírek
A A A

Hírek

2018. december 20.
2018-ban is a minőség, a kreativitás és újszerű kezdeményezések jellemezték a Szarvasi Mini Magyarország Makettparkot
A Mini Magyarország Makettpark továbbra is a leglátogatottabb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben. A látogatók száma a 2018-as évben ismét meghaladta a 100 ezret.

A Szarvasi Mini Magyarország Makettpark 2013. áprilisában nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt és azóta évről-évre növekvő sikerrel fogadja látogatóit. A park és a közvetlen szomszédságában elhelyezkedő híres Szarvasi Arborétum kétségtelenül a leglátogatottabb turisztikai attrakció Szarvason és a térségben. Csak idén közel 115 ezren váltották meg belépőjegyeiket a Mini Magyarország Makettparkba. Hogy mi a siker titka? Egyediség, családbarát programok, folyamatos fejlesztések, valamint a lelkes és profi személyzet együttvéve.

 

2018-ban a Békéscsabai Jókai Színház és a Színitanház hallgatói léptek fel jeles ünnepnapokon a parkban. A mini színházi előadások alkalmával, korhű öltözetben verseltek, szavaltak, operettrészleteket énekeltek, ezzel is színesítve és emlékezetessé téve a látogatók élményeit.

 

Az időjárás viszonyainak kitett maketteket egész évben szakértők ellenőrzik, kezelik és restaurálják, hogy a látogatóknak folyamatosan minőségi élményt nyújthassanak.

 

2019 ismét a nagy megvalósítások éve lesz. Öt új makett, a soproni Tűztorony, a Fertődi Eszterházy Kastély, valamint az őrvidéki (burgenlandi) Fraknó-, és Léka vára és a Kismartoni plébániatemplom érkezik a parkba. Húsvéttól pedig a Kő Boldizsár (szobrászművész és játszótértervező) által megálmodott és kivitelezett egyedi mesejátszótéren kapcsolódhatnak ki a gyerekek. A térbeli mesekönyv nem csupán a gyerekeknek lesz élvezetes, hanem a felnőtteknek is tartogat majd meglepetéseket.

 

Szarvas számos egyéb turisztikai attrakciója miatt is népszerű célpont a turisták számára. A méltán népszerű Vízi Színház, amely tavasztól őszig, minden este különleges programokkal, előadásokkal várja a közönséget, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, a horgászat, a számos vízi és kerékpártúrázási lehetőség mellett a szarvasi Mini Magyarország Makettpark sikere is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a turisztikai régiók közül továbbra is a Dél-alföldi régió mutatta az egyik legnagyobb növekedést.

 

 

A szarvasi Mini Magyarország makettparkról...

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős turisztikai beruházásaként. Az ország leghíresebb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. A makettpark folyamatosan bővül újabb épületekkel és látványosságokkal, így 2015-ben Erdély nevezetességei, 2016-ban Felvidék míg 2017-ben Kárpátalja történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívták kalandra a látogatókat. 2018-ban mini színház elevenedett meg a parkban az év jelentősebb ünnepnapjain, a Békéscsabai Jókai Színház és a Színitanház hallgatóinakrészvételével.

A szarvasi Mini Magyarország az ország legnagyobb, és egyben egyetlen interaktív makettparkja. Nem csak a tihanyi visszhangot próbálhatjuk ki itt „miniben”, de többek között a Pécsi Dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból -a szarvasi születésű- Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán HáryJános című daljátékának Toborzó Dalát is megszólaltathatják a látogatók. Itt található az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózata is, amelyen a magyar vasúttörténet legszebb vonatai a látogatók által gombnyomásra irányíthatóan. A mini Dunán és Balatonon pedig hazánk nevezetes vitorlásai és hajói ringatóznak.

A Mini Magyarország makettpark szervesen illeszkedik az Arborétum közegébe: a tervezés és a kialakítás során az akadálymentesítést, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot egyaránt szem előtt tartották, a növénytelepítési munkákat is célzottan az Arborétum élővilágával hangolták össze.

 

Helyszín: Mini Magyarország makettpark, 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Weboldal: www.minimagyarorszag.hu
Facebook: www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas
E-mail cím: info@minimagyarorszag.hu

Éld át! Bakancslista Csobbanj! Fürödni jó! Fürdők Békés megyében Gyógyulj a víz által! Élményfürdőzés Orvosi háttérrel rendelkező fürdők Orvosi háttérrel rendelkező szálláshelyek Lazító wellness Szabadvízi strandok Legendás örökség Elődök kézjegye Épített örökség Természeti értékek Agrár- és ipartörténeti emlékek Kézművesség Békés megyében Városi legendák Kultúra és művészet Értékek birodalma Kulturális fesztiválok Színházak Múzeumok Aranyecset: Munkácsy emlékek Kortárs művészet Körös körül kastélyok Békés megye, a magyar Loire-völgy Várak és kastélyok Úri mulatság Kalandpark, témapark Mini Magyarország makettpark Szarvason Pepi gróf kertje, a Szarvasi Arborétum Kalandparkok Békésben Gyalogtúra Vándorbottal Békésben Nyereg Lovamat eloldom Lovas túrák Lovas rendezvények Lovas oktatás Lovas kocsikázás Pedál Kerékpározás Békésben Kerékpáros szálláshelyek Kerékpár-kölcsönzés és szerviz Szervezett kerékpártúrák Evező Körösök hullámain Vízparti szállás, táborhely Kikötők, kölcsönzők Vízi túra útvonalak Szervezett vízi túrák Sport Sportlétesítmények Edzőtáborozás Sportrendezvények Horgászat Békés megye, a horgászparadicsom Horgászvizek Békésben Horgászjegy Vízparti szállások Hölgyprogram Vadászat Vadászidény Vadásztársaságok Szálláshelyek vadászoknak Családdal érkezem Hivatásturizmus Konferencia és tréning Csapatépítés Business hotel Fedezd fel! Tájak Városok Emberek Divat a magyar Balogh Zsigmond, fafaragó Békés megye néprajza Híres szülöttek Az építész, akiről kisbolygót neveztek el Műemlékek Műemlékek Békés megyében A gyulai vár Templomok Ipartörténeti emlékek Várak és kastélyok Múzeum, kiállítás, tájház Múzeumok Békés megyében Tájházak Kiállítóhelyek Fürdők Gyógyfürdők Élményfürdők Szabadvízi strandok Gyógyüdülés Gyógyszállodák TB-támogatott gyógyászat Egészségpénztári finanszírozás Ajánlatok Wellness üdülés Wellness hotelek Ajánlatok Családi üdülés Családi szállodák Ajánlatok Nemzeti Park Körös-Maros Nemzeti Park Túzokrezervátum Dévaványán Gyalogtúrák Szervezett túrák Natúrpark Körösök Völgye Natúrpark Kerékpártúrák önállóan Szervezett kerékpártúrák Aludj rá! Hotel 4* Négycsillagos szállodák Hotel 3* Háromcsillagos szállodák Gyógyhotel Szállodák gyógyüdülésre Wellness Szállodák a wellness jegyében Falusi szálláshely Falusi szálláshelyek Business hotel Szállodák üzleti úthoz Panzió Családias panziók Kemping Vízparti ház Kerékpárosbarát szállás Vadászház Lovas tanya Találd meg! Színpad, pódium Jókai Színház, Békéscsaba Gyulai Várszínház Szarvasi Vízi Színház Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba Étterem Helyi termék Helyi terméket árusító boltok Impresszum