HOME -> Egyéb -> Hírek
A A A

Hírek

2018. augusztus 13.
„Épül-szépül” Békéscsaba
Már javában zajlanak a belvárosi Munkácsy-negyed kialakításának munkálatai, valamint készül az új modern kiállító- és konferenciaterem is a Munkácsy Mihály Múzeumban, Békéscsabán.

A Munkácsy-negyedbe a tervek szerint közel 20 helyi intézmény, épület, egykori kúria és park tartozik majd. Ehhez kapcsolódóan a város több pontjára kihelyezik Munkácsy Mihály egy-egy művének jól látható változatát, az arra alkalmas helyi épületeken pedig fényfestést is alkalmaznak majd a szervezők. A belvárost érintő felújítás immáron harmadik szakaszában többek közt felújítják még a Széchenyi ligetet, a Hunyadi teret, továbbá a Gőzmalom tér is teljesen megújul, illetve a Kossuth téren is apróbb felújítások történnek. A Gőzmalom teret 3 malomkerék is színesíti majd, amelyek a tér jelképei lesznek.

 

A Munkácsy Mihály Múzeum új épületrészén, már az is jól látszik, hogy milyen is lesz kívülről. A korábbi, külön álló épületek összekötésével egy régi probléma oldódik meg, hiszen az újonnan kialakított teret, kiállító és közösségi fogadóhelyként is használják majd, amely óriási előrelépést jelent a múzeum életében.
Az új épületrészben egy olyan többfunkciós fogadócsarnokot és konferenciatermet alakítanak ki, amely megoldja a régóta nehézséget okozó helyhiányt is. A teremben 120 ember tud majd helyet foglalni, ahol hatalmas, 4 méteres vetítővászon fogadja majd a látogatókat.

 

Mindezek mellett a CsabaPark bővítése is folyamatosan zajlik, hiszen fejlesztésének egyik kiemelt célja, hogy a jövőben ott rendezhessék meg az országos népszerűségű Csabai Kolbászfesztivált. A területen új fogadóépület is létesül majd, több mint 365 négyzetméter alapterületen, amelyben többek közt a Csabagyöngye szőlő népszerűsítése érdekében bormúzeumot kívánnak életre hívni a szakemberek. A jelenlegi múzeum és étterem mellett építenek még egy új látogatóközpontot is, amely alkalmas lesz nagyobb konferenciák megrendezésére, illetve a fesztiválhelyszín kiszolgálására is. Emellett zajlanak a parkolók, utak, gasztrosétányok, sétautak és sátorhelyek fejlesztései is, szintén a fesztiválhelyszín kialakítása és bővítése érdekében. A mostani, második ütemű fejlesztésre épül rá majd a harmadik ütem, illetve a Modern Városok Program keretében megvalósuló projekt is, ami aktív turisztikai és rekreációs elemeket tartalmaz. Ennek keretében készül majd egy több mint 4 kilométer hosszú futópálya, megvalósul a játszótéri elemek jelentős fejlesztése, a dombon egy csúszdaparkot létesítenek, a tavon pedig egy tószínpad kialakítását is tervezik, sőt ennek köszönhetően egy kolbász formájú Dottó is közlekedik majd a CsabaPark területén.

 

 

A képeket köszönjük a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársának, Zentai Péternek!

 

Forrás: 

www.behir.hu/csabapark-uj-epuletek-a-masodik-utemben-mutatjuk-hol-tart-az-epitkezes

 www.behir.hu/jol-halad-a-belvaros-felujitasa

www.behir.hu/modern-kiallito-es-konferenciateremmel-bovul-a-munkacsy-mihaly-muzeum

www.napi.hu/ingatlan/harommilliardert_munkacsy-negyed_epul_bekescsaban.648216.html

Éld át! Bakancslista Csobbanj! Fürödni jó! Fürdők Békés megyében Gyógyulj a víz által! Élményfürdőzés Orvosi háttérrel rendelkező fürdők Orvosi háttérrel rendelkező szálláshelyek Lazító wellness Szabadvízi strandok Legendás örökség Elődök kézjegye Épített örökség Természeti értékek Agrár- és ipartörténeti emlékek Kézművesség Békés megyében Városi legendák Kultúra és művészet Értékek birodalma Kulturális fesztiválok Színházak Múzeumok Aranyecset: Munkácsy emlékek Kortárs művészet Körös körül kastélyok Békés megye, a magyar Loire-völgy Várak és kastélyok Úri mulatság Kalandpark, témapark Mini Magyarország makettpark Szarvason Pepi gróf kertje, a Szarvasi Arborétum Kalandparkok Békésben Gyalogtúra Vándorbottal Békésben Nyereg Lovamat eloldom Lovas túrák Lovas rendezvények Lovas oktatás Lovas kocsikázás Pedál Kerékpározás Békésben Kerékpáros szálláshelyek Kerékpár-kölcsönzés és szerviz Szervezett kerékpártúrák Evező Körösök hullámain Vízparti szállás, táborhely Kikötők, kölcsönzők Vízi túra útvonalak Szervezett vízi túrák Sport Sportlétesítmények Edzőtáborozás Sportrendezvények Horgászat Békés megye, a horgászparadicsom Horgászvizek Békésben Horgászjegy Vízparti szállások Hölgyprogram Vadászat Vadászidény Vadásztársaságok Szálláshelyek vadászoknak Családdal érkezem Hivatásturizmus Konferencia és tréning Csapatépítés Business hotel Fedezd fel! Tájak Városok Emberek Divat a magyar Balogh Zsigmond, fafaragó Békés megye néprajza Híres szülöttek Az építész, akiről kisbolygót neveztek el Műemlékek Műemlékek Békés megyében A gyulai vár Templomok Ipartörténeti emlékek Várak és kastélyok Múzeum, kiállítás, tájház Múzeumok Békés megyében Tájházak Kiállítóhelyek Fürdők Gyógyfürdők Élményfürdők Szabadvízi strandok Gyógyüdülés Gyógyszállodák TB-támogatott gyógyászat Egészségpénztári finanszírozás Ajánlatok Wellness üdülés Wellness hotelek Ajánlatok Családi üdülés Családi szállodák Ajánlatok Nemzeti Park Körös-Maros Nemzeti Park Túzokrezervátum Dévaványán Gyalogtúrák Szervezett túrák Natúrpark Körösök Völgye Natúrpark Kerékpártúrák önállóan Szervezett kerékpártúrák Aludj rá! Hotel 4* Négycsillagos szállodák Hotel 3* Háromcsillagos szállodák Gyógyhotel Szállodák gyógyüdülésre Wellness Szállodák a wellness jegyében Falusi szálláshely Falusi szálláshelyek Business hotel Szállodák üzleti úthoz Panzió Családias panziók Kemping Vízparti ház Kerékpárosbarát szállás Vadászház Lovas tanya Találd meg! Színpad, pódium Jókai Színház, Békéscsaba Gyulai Várszínház Szarvasi Vízi Színház Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba Étterem Helyi termék Helyi terméket árusító boltok Impresszum