HOME -> Egyéb -> Hírek
A A A

Hírek

2018. február 27.
Yes, Chef: angol melóból a TOP 5 vidéki streetfood hely közé
Újkígyóson létezik egy aprócska hamburgerező, ahol minden nap szeretettel, jókedvvel és alázattal készítik a hambikat. A Yes, Chef egy igazi angol csoda „kígyósított” változata, az alig több mint 5 ezer fős Békés megyei kistelepülésen.

Az újkígyósi piac bejártánál lévő cuki kis házikóban a szakmai tudás, a kreativitás, az elképesztő ízek, a minőségi alapanyagok, az odafigyelés és a családias hangulat az alapja mindennek. A Yes, Chef konyhafőnöke, Bánszki Dávid egy délutáni kerti parti résztvevőinek biztatására vágott bele a kézműves hamburgerező létrehozásába, miután párjával hosszú évek után hazaköltöztek Angliából. Fő céljuk mindig is az volt (és az lesz), hogy igazi kulináris élményt nyújtsanak a vendégeknek, igazi családias hangulatban. Mára már egészen biztosan kijelenthetjük, hogy ez bizony sikerült.

 

Az aprócska kézműves hambizóba érkezőket ugyanis, minőségi és ami a legfontosabb: helyi, valamint megyei alapanyagokkal várják. A buci Újkígyóson készül, tótkomlósi lisztből, külön a Yes, Chef-re szabott receptúra alapján. A hús az Újkígyóson és a Pusztaottlakán nevelkedő charolais típusú marhákból származik, amit egy kedves hentes bácsi dolgoz fel, akit Dávid régóta személyesen is ismer. A burgerbe kerülő paradicsom is szintén újkígyósi, míg a hagyma és jégsaláta is mind magyar termék. A házi titkos receptúrájú majonéz alapja a békéscsabai mélyalmos házi tojás. Sőt, itt még a jalapeno is helyi, hiszen a körülbelül 20 km-re lévő Gyuláról származik, ahonnan egyébként az Organikus Energia nevű cég mindennap friss, 100% gyümölcstartalmú innivalókat is szállít a hambik mellé. Egyértelmű, hogy a nem mindennapi kulináris élmény adott, a családi hangulatban pedig senki nem fog kételkedni, attól pillanattól kezdve, ahogy betoppan az aprócska vendéglő ajtaján!

 

A Yes, Chef csapatának munkája tehát abszolút példaértékű és tiszteletreméltó, hiszen nincs még egy ilyen hely. A hely közösségi szerepvállalása is egyértelműen beleillik ebbe, ugyanis rendszeresen szerveznek kézműves vásárokat, amelyek megvalósításában Dávid párja, Márti segít. Így a Yes, Chef nemrégiben megkaphatta a Fenntartható Vendéglátóhely Minősítést is, a Tiszántúlon elsőként, a Felelős Gasztrohős jóvoltából! A napokban (2018. február 20-án) pedig a Dining Guide minősítése alapján a Békés megyei Yes, Chef mára már Magyarország TOP5 vidéki streetfood helyének egyike!

 

 

A képeket köszönjük a Yes, Chef csapatának és a www.yes-chef.hu oldalnak!

 

Forrás:
www.gasztrohos.blog.hu/2018/01/25/a_tiszantul_elso_fenntarthato_vendeglatohelye_a_yes_chef
www.yes-chef.hu

Éld át! Bakancslista Csobbanj! Fürödni jó! Fürdők Békés megyében Gyógyulj a víz által! Élményfürdőzés Orvosi háttérrel rendelkező fürdők Orvosi háttérrel rendelkező szálláshelyek Lazító wellness Szabadvízi strandok Legendás örökség Elődök kézjegye Épített örökség Természeti értékek Agrár- és ipartörténeti emlékek Kézművesség Békés megyében Városi legendák Kultúra és művészet Értékek birodalma Kulturális fesztiválok Színházak Múzeumok Aranyecset: Munkácsy emlékek Kortárs művészet Körös körül kastélyok Békés megye, a magyar Loire-völgy Várak és kastélyok Úri mulatság Kalandpark, témapark Mini Magyarország makettpark Szarvason Pepi gróf kertje, a Szarvasi Arborétum Kalandparkok Békésben Gyalogtúra Vándorbottal Békésben Nyereg Lovamat eloldom Lovas túrák Lovas rendezvények Lovas oktatás Lovas kocsikázás Pedál Kerékpározás Békésben Kerékpáros szálláshelyek Kerékpár-kölcsönzés és szerviz Szervezett kerékpártúrák Evező Körösök hullámain Vízparti szállás, táborhely Kikötők, kölcsönzők Vízi túra útvonalak Szervezett vízi túrák Sport Sportlétesítmények Edzőtáborozás Sportrendezvények Horgászat Békés megye, a horgászparadicsom Horgászvizek Békésben Horgászjegy Vízparti szállások Hölgyprogram Vadászat Vadászidény Vadásztársaságok Szálláshelyek vadászoknak Családdal érkezem Hivatásturizmus Konferencia és tréning Csapatépítés Business hotel Fedezd fel! Tájak Városok Emberek Divat a magyar Balogh Zsigmond, fafaragó Békés megye néprajza Híres szülöttek Az építész, akiről kisbolygót neveztek el Műemlékek Műemlékek Békés megyében A gyulai vár Templomok Ipartörténeti emlékek Várak és kastélyok Múzeum, kiállítás, tájház Múzeumok Békés megyében Tájházak Kiállítóhelyek Fürdők Gyógyfürdők Élményfürdők Szabadvízi strandok Gyógyüdülés Gyógyszállodák TB-támogatott gyógyászat Egészségpénztári finanszírozás Ajánlatok Wellness üdülés Wellness hotelek Ajánlatok Családi üdülés Családi szállodák Ajánlatok Nemzeti Park Körös-Maros Nemzeti Park Túzokrezervátum Dévaványán Gyalogtúrák Szervezett túrák Natúrpark Körösök Völgye Natúrpark Kerékpártúrák önállóan Szervezett kerékpártúrák Aludj rá! Hotel 4* Négycsillagos szállodák Hotel 3* Háromcsillagos szállodák Gyógyhotel Szállodák gyógyüdülésre Wellness Szállodák a wellness jegyében Falusi szálláshely Falusi szálláshelyek Business hotel Szállodák üzleti úthoz Panzió Családias panziók Kemping Vízparti ház Kerékpárosbarát szállás Vadászház Lovas tanya Találd meg! Színpad, pódium Jókai Színház, Békéscsaba Gyulai Várszínház Szarvasi Vízi Színház Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba Étterem Helyi termék Helyi terméket árusító boltok Impresszum