HOME -> Egyéb -> Hírek
A A A

Hírek

2018. február 08.
Gasztroélmények Gyulán
A 150 éves Gyulai Húsipar és a 10 éves Pálinkamanufaktúra idén új gasztronómiai élményekkel várja vendégeit. A Gyulahús Kft., a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és a Gyulai Pálinkamanufaktúra közös kezdeményezéssel indítja az évet mind a történelmi fürdővárosba érkezők, mind pedig a gyulai turisztikai szolgáltatók és szállásadók számára.


Ennek apropója, hogy ez az év „tele lesz” több olyan húsiparhoz köthető évfordulóval, amelyek kiemelten fontosak a város életében.

Immár 150 éve ugyanis, hogy Dániel Pál helyi állatorvos javaslatára, Nuszbeck József tervei alapján megépült az első gyulai közvágó híd, amely azóta megteremtette a gyulai húsipar alapkövét. 120 évvel ezelőtt született Stéberl András, aki nemes egyszerűséggel megalkotta azt a gyulait, amit ma már oly sokan ismernek és ami a legfontosabb: szeretnek. 1978-ban pontosan 40 évvel ezelőtt megépülhetett az akkor még Gyulai Húskombinát új épülete, amely a vállalatot a legnagyobb magyar piaci szereplők közé emelte. Éppen 10 éve, hogy megalapították a Gyulai Kolbászmúzeumot (korábban: Húsipar Történeti Kiállítás) fenntartó Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületét, akik töretlen sikerrel kézműves tradíciókat ápolva készítik az ízletes és eredeti gyulait. Nem utolsó sorban pedig pontosan 5 évvel ezelőtt a gyulai nagyüzemi húsipar megmenekült és létrejött a városi tulajdonban működő, azóta is sikeres Gyulahús Kft.

Épp ezért született meg tehát az ötlet, hogy 2018 a gasztronómiai élményekről szóljon Gyulán. A Gyulahús Kft., a Gyulai Pálinkamanufaktúra és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. együttes erővel dolgozik a legújabb gyulai gasztrokalandok valóra váltásán. Garantált programként már tavaly elindult a Városnéző Kolbásztúra, ahol az érdeklődők egy hamisítatlan gyulai túrán vehetnek részt minden szerdán 10.00 és 12.30 között. A túra alatt Gyula város történelmi emlékei és a méltán híres gyulai kolbász története is megismerhető. A túra végén a Gyulahús Márkaboltjában ínyenc kolbászkóstoló és vásárlási lehetőség is várja a vendégeket. Az Almásy-kastély Látogatóközpont főbejárata elől induló programra előzetes bejelentkezés nem szükséges, jegyvásárlásra a helyszínen vagy előzetesen a Tourinform Irodában van lehetőség. (A részvételi díj: 1200 forint/fő. A Visit Gyula Carddal rendelkezők számára a program díjmentes.)

A képeket köszönjük a Gyulahús Kft.-nak és a Gyulai Pálinkafesztiválnak!

Forrás:
www.visitgyula.com/blog/minden_-ami-szemnek_-szajnak-ingere

www.visitgyula.com/garantalt-programok/varosnezo-kolbasztura

www.turizmus.com/desztinaciok/gyulai-gasztroelmenyek-2018-1155522?utm_source=turizmus.com+bulletin&utm_campaign=6542db6c67-EMAIL_CAMPAIGN_2018_01_14&utm_medium=email&utm_term=0_8b0643d5d5-6542db6c67-157809009

Éld át! Bakancslista Csobbanj! Fürödni jó! Fürdők Békés megyében Gyógyulj a víz által! Élményfürdőzés Orvosi háttérrel rendelkező fürdők Orvosi háttérrel rendelkező szálláshelyek Lazító wellness Szabadvízi strandok Legendás örökség Elődök kézjegye Épített örökség Természeti értékek Agrár- és ipartörténeti emlékek Kézművesség Békés megyében Városi legendák Kultúra és művészet Értékek birodalma Kulturális fesztiválok Színházak Múzeumok Aranyecset: Munkácsy emlékek Kortárs művészet Körös körül kastélyok Békés megye, a magyar Loire-völgy Várak és kastélyok Úri mulatság Kalandpark, témapark Mini Magyarország makettpark Szarvason Pepi gróf kertje, a Szarvasi Arborétum Kalandparkok Békésben Gyalogtúra Vándorbottal Békésben Nyereg Lovamat eloldom Lovas túrák Lovas rendezvények Lovas oktatás Lovas kocsikázás Pedál Kerékpározás Békésben Kerékpáros szálláshelyek Kerékpár-kölcsönzés és szerviz Szervezett kerékpártúrák Evező Körösök hullámain Vízparti szállás, táborhely Kikötők, kölcsönzők Vízi túra útvonalak Szervezett vízi túrák Sport Sportlétesítmények Edzőtáborozás Sportrendezvények Horgászat Békés megye, a horgászparadicsom Horgászvizek Békésben Horgászjegy Vízparti szállások Hölgyprogram Vadászat Vadászidény Vadásztársaságok Szálláshelyek vadászoknak Családdal érkezem Hivatásturizmus Konferencia és tréning Csapatépítés Business hotel Fedezd fel! Tájak Városok Emberek Divat a magyar Balogh Zsigmond, fafaragó Békés megye néprajza Híres szülöttek Az építész, akiről kisbolygót neveztek el Műemlékek Műemlékek Békés megyében A gyulai vár Templomok Ipartörténeti emlékek Várak és kastélyok Múzeum, kiállítás, tájház Múzeumok Békés megyében Tájházak Kiállítóhelyek Fürdők Gyógyfürdők Élményfürdők Szabadvízi strandok Gyógyüdülés Gyógyszállodák TB-támogatott gyógyászat Egészségpénztári finanszírozás Ajánlatok Wellness üdülés Wellness hotelek Ajánlatok Családi üdülés Családi szállodák Ajánlatok Nemzeti Park Körös-Maros Nemzeti Park Túzokrezervátum Dévaványán Gyalogtúrák Szervezett túrák Natúrpark Körösök Völgye Natúrpark Kerékpártúrák önállóan Szervezett kerékpártúrák Aludj rá! Hotel 4* Négycsillagos szállodák Hotel 3* Háromcsillagos szállodák Gyógyhotel Szállodák gyógyüdülésre Wellness Szállodák a wellness jegyében Falusi szálláshely Falusi szálláshelyek Business hotel Szállodák üzleti úthoz Panzió Családias panziók Kemping Vízparti ház Kerékpárosbarát szállás Vadászház Lovas tanya Találd meg! Színpad, pódium Jókai Színház, Békéscsaba Gyulai Várszínház Szarvasi Vízi Színház Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba Étterem Helyi termék Helyi terméket árusító boltok Impresszum